Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppna din mun och

Sjung
gott folk
sjung

Sjung så att tårna
krullas
och lungorna
sprängs

Sjung
falskt
och högt
så att all
tråkig pedagogik
skräms in i gråzonen

Sjung så
vackert
att cancersjukdomarna
vissnar

Sjung för
dom som aldrig
ser dagsljuset
sjung för dom
tondöva
säg åt dom att öva

Sjung utan ord
så att poesin
får en chans
att hitta melodin

Sjung så att
tråktanterna
ler och fyllegubbarna
skruvar på korken

Sjung
så att änglarna
gråter
och vattnar böndernas
torra fält

Sjung som bara du
kan
kvinna, pojke,flicka
eller man




Fri vers (Fri form) av Ola Rydberg
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-10-09 19:20



Bookmark and Share


  SpamPippiL VIP
Jo, med sång och musik kan man nå långt. Man kan nå lugn hos oroliga, glädje hos de flesta, minnet hos demenssjuka, ro för den som har svårt att sova. Alla kan sjunga, bara mer eller mindre falskt :) Strålande uppmaning käre Ola.
2013-10-09

    ej medlem längre
Så vackert du diktat.
2013-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan