Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

noteringar i ett pappershäfte för en annan att läsa

tekokaren tjuter och minutvisaren vandrar nonchalant
förbi.
tidningen ligger och väntar på att läsas,
ord och versaler flyter ihop i varandra,
blir till meningslös idioti.

terrorattentat, konspirationsteorier och
mer utav de patetiska händelser vi fått höra alldeles för mycket av.

och på nästa blad radas de bästa bantningstipsen upp,
en efter en, lögn på lögn, försök på försök att sälja fler lösnummer.

väl ute på gatan virvlar bilar och cyklister förbi,
och alla verkar vara minst lika vilse som jag.
höstlöven rasar ner för kullerstenarna och sönderstressade trebarnsmammor med dem.
spring ni så fort ni kan,
men ni kommer ändå inte komma någonstans där det är värt
att finnas.

vi blåser och duggregnar oss genom oktober månad
och mitt i allt undrar jag bara vad som har betydelse i denna
sorgliga ursäkt till levnad.
men sen kommer jag på mig själv med att skaka hand med gentlemannen kallad ignorans och lämnar allt till en annan dag i en annan tidsrymd.




Övriga genrer av atomkaos
Läst 517 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2013-10-13 21:33



Bookmark and Share


  axveronika
Mycket bra
2014-01-26

  SaraSpjuth
Mycket bra! Försöker själv knåpa ihop en text om hur dagens värld förlorar mig mer och mer, att jag alltid blir besviken och arg på den väg vi befinner oss på just nu..
2014-01-25

  bittemi VIP
Levande och bra gestaltar du kaos!
2014-01-12

    Ivanovitj
Jag skulle så vilja ha förmågan att beskriva livskaoset. Du gör det bra, skulle nästan vara ännu mer intressant om du vågade gå in ännu djupare i texten. Men nu har väl jag bara en stor förtjusning i det nakna och personliga.

Det är en skillnad på att vara privat och vara personlig. Våga vara ännu mer personlig! Jobbar själv med det. Men annars riktigt bra!

Jag hoppas du förstår hur jag menar? Ber om ursäkt om jag är otydlig..
2013-10-23

  menspoeten
Vackert och tragikomiskt, ack denna värld!
2013-10-20
  > Nästa text
< Föregående

atomkaos
atomkaos