Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten får tala för sig själv. Rouge är inspirerad av en nära vän till mig. Och henne stil, såklart.


Rouge

Folk vänder sig om och tittar, bländas och täcker för sin ögon, öron, sinnen för att skyla sig. Andra stannar kvar med blicken. Tycker att Rouge är så cool, tänk att man vågar, tänk att man kan, tänk att man får. Nej, tänk att man kan bryta reglerna. Värsta infallet. Stora lockar, helt färgade i rött. Som om dte inte vore nog med den slitna stilen och de vackra dragen. Rouge tror det inte själv, aldrig att hon skulle våga. Hon förvränger sitt ansikte på bild, vet inte hur fin hon är när hon inte duckar. Rouge vet vad hon vill, men hon tar aldrig det för sig. Kanske kanske kanske snart, men inte än. Rouge är det finaste och renaste. Smutsiga stilen till hackiga sinnet, med klaraste själen. Och det bästa i hela universum. Rouge själv, alla vill henne väl. Det är någon som inte går att motstå, charmen, alltihop. Nej, Rouge vet vad hon vill och det ska uppmuntras. Några skrattar och några ler, men det spelar ingen roll. Viktigaste charmen i det smutsiga rena, söta groteska, vackra underbara. Rouge.




Fri vers av Magdalena Svensson
Läst 435 gånger
Publicerad 2006-03-10 14:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Svensson