Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag köpte en gång en gös, en sådan fisk med klös, den sam som bara fan, sådär som just gösen kan, det var så att bilden av den frös. Naturen är precis så där naken som man väl bara helst kan som önska sig.


Något litet om bilder






Konsten att ta suddiga bilder med kameran är en sport med många anhängare.
Knepet består i att ta bilden litet snabbare än kamerans autofocussystem hinner med i svängarna.

Som god två i tävlingen kommer konsten att råka knäppa av en bild medan kameran sitter kvar i nypan men ögat ännu inte funnit något motiv och man
tar en bild av misstag av exempelvis en del av golvet, väggen, taket eller naturen.

Tredje pris får den fotograf som lyckas få med sig själv som skugga i motivet, får med ett finger eller bara fångar ungefär hälften av det som var meningen skulle komma med på bild.

Ett halvt ansikte, en halv kropp, ett halvt fordon eller någon sorts turist framför en kyrka, ett slott, en staty eller en vy.

Först på fjärde plats kommer den som ger bort kameran till någon som står i närheten och man vill att den personen tar ett kort av en själv och någon möjligt närstående, som en nyfunnen kärlek, en familjemedlem eller bästa kompisen.

Den som fått kameran tar först en bild eller två och medan man som kameraägare till åtminstone nyligen står där och flinar upp sig sticker den nya kameraägaren och syns aldrig mera till i ens egen verklighet.

Det idiotiska med att stjäla en kamera måste vara att det inte går att ladda upp det uppladdningsbara batteriet utan den för kameramärket speciella batteriladdaren.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-17 00:21



Bookmark and Share


  Palett
Kul text !!!
2013-10-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP