Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så har kan man visst fortsätta att skriva middagen lång, fast det förstås, nu är det på gång, att skynda i dagen till någon annans hus, för att där kanske finna ett glädjens rus... Rimma dig väg genom diktande bus.


Ljusare svart




När det blänker i den svarta metallen
det påminner om flinten på skallen
som en spegel av vad som varit
det som kommit och förfarit

det glänser över sjö och strand
i visan om vårt fina land
då vitheten står just brud
i vinterns härliga skrud

så bjuder känslor upp till dans
famna glatt din bjudna chans
att dagen och aftonen förgylla så
så länge du ej har svårt att gå

spring upp ur stolen stolta du
lyssna till takten i ett nu
sväng på kjolen till musikens darr
sluta upp att vara en narr

ljusare svart blir nog blänket i natt
syns på skorstens förut förstulna matt
men så faller regnet, mer raskt än dagg
på stenar i bäcken, billigt slagg




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-10-20 14:20



Bookmark and Share


  Kim VIP
Detta är nog det bästa hittills som du skrivit!! Lite som en sångtext!
2013-10-26

    Ivanovitj
Du är sjukt bra. Älskar din påhittighet.
2013-10-23

  ULJO
Bra skrivet med träffsäkra rim
2013-10-21

    ej medlem längre
i oktober faller
mörkret.. en smula
snabbt
2013-10-20
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP