Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick idén till texten av att titta på ett teveprogram som heter 'Grand design' och som sänds i en av reklamkanalerna. Jag ville också illustrera hur många människor säkert tänker sig samhällsbygget.


Om jag byggt ett hus...





...skulle jag ha börjat med taket och byggt mig ner mot marken. Det skulle ha skyddat resten av det ännu obyggda huset mot vind och regn, mot kyla och kringflygande små partiklar. Någon sade mig att för att kunna bygga ett tak måste det finnas något som stadgar upp taket, något att lägga bjälkarna på. Jag tycker det är en pessimistisk inställning. Har jag bara ett tak kan man ju bygga neråt, med början av väggarna utåt. När man når ner till marken skall där kunna byggas en mur för väggen att vila på. Att bygga nerifrån och upp måste ju bara vara en förlegad metod.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-10-23 14:05



Bookmark and Share


  Nanna X
då måste du förstås upphäva tyngdkraften först. men det är väl en baggis i en imaginär värld.
2013-10-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP