Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är så praktiskt numera att man behöver inte ens se pengarna i kontanta medel någonsin. De flyter in på ett konto och sedan försvinner de till en mängd andra konton. Himla praktiskt.


Vill du veta vart...






...dina pengar tar vägen?
Då kan du spela på ett nätcasino.
Där kan du spela bort stora summor på kort tid och det behöver inte ens vara dina egna pengar, eftersom de tar kontokort.
Sedan kommer räkningen som ett brev med posten.
Såvitt de inte kommer i mejlen eller i din internetbanks vad det nu heter.

Vill du ha koll på dina pengar på ett litet annat sätt kan du ta ut dem så fort de flyter in och växla in dem i guldtackor.
Dessa kan du sedan se till att gömma i ett träd på tomten, om det är så att du bor i radhus eller villa.
Då ser du dem inte så ofta i och för sig, men du vet i vilket fall var du har dem.
Såvitt du inte väljer att lägga tackorna i madrassen förstås.

Det finns så fantastiskt mycket man kan göra med pengar.
Låna ut dem till staten så de kan sänka skatten för lånade pengar istället för att betala av på statsskulden.
Så att nästa regering, om det blir en sådan har ett skuldberg att ta itu med, det vill säga raserade finanser.
Vill man handskas med pengar på det viset är det bara att skaffa sig en del krediter och sedan shoppa loss ordentligt.
Skillnaden mellan staten och dig är att du är den som får betala i slutänden, oavsett vad eller vem det är som sätter sprätt på pengarna.

Det är bra att man kan välja själv hur att spendera pengar som kanske inte ens är just ens egna.
Ett annat populärt sätt att sätta dem på spel är förstås att köpa aktier och obligationer.
Det är spännande att se varje dag i tidningen vilken berg- och dalbana man råkat utsätta ekonomin för.
Särskilt om det kommer en så kallad kris, stor eller liten.
Fast då skall man förstås sitta på det man har köpt, ungefär som i en soffa som man misstänker att det kommit trämask eller vägglöss i.
Det kanske bara är en känsla, eller så flyttar masken och lössen för att soffan var så smaklös.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-10-24 14:43



Bookmark and Share


    Jane S VIP
Din text får mig att tänka på Walt i Breaking Bad, det bästa som finns att se alla kategorier just nu och antagligen för all framtid enligt mig.
2013-10-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP