Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svaret rimmar inte med en elitidrottare, men en författare är inte en elitidrottare och har inte samma mål heller.


Dagens gåta 20131024 - nu med svaret






Det är som problemet med att skriva en bok, om man skall skriva en debutbok och gärna vill kunna fortsätta att skriva böcker. Helst sådana som blir så väl mottagna att läsaren vill läsa även nästa bok, redan innan den kommit ut från förlaget. Svaret är förstås att inte få läsaren att förvänta sig 'för mycket'. Enbart de två orden säger allt. Det som är av en sådan art att det inte går att övertrumfa, försök inte skapa perfektion, bara 'tillräckligt' intresse.
Dessvärre är det inte alla som inser att receptet är just sådant. Medan å andra sidan andra författare av böcker eller manus, inser att det förhåller sig just på det viset. Tillräckligt bra är gott nog, och man slipper försöka överträffa sig själv om och om igen.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-30 19:26



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Fast det gäller väl i första hand författare som ej lyckas övertrumfa sina tidigare verk...? Bra författare som faktiskt lyckas förbättra sig (i ett eller flera avseenden) - de behöver väl knappast ens ställa sig sådana här taktiska frågor...? De gör helt enkelt sitt bästa...!

Hmm, likafullt sant att det funkar använda som recept, för att skapa vanebildande kultursug... alltid spara ett ess eller två i rockärmen. Och att det finns (andra) stora skillnader mellan elitidrottare och (elit)författare.

2013-10-31

  Nanna X
jag läste om din text Dagens gåta 20131024 men förstod inte riktigt hur svaret om böcker hängde ihop med frågan om TVserier.
2013-10-31
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP