Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dom som äter från tallrikarna

Nej det var inte disken
som var problemet,
det var dom som hade ätit
från tallrikarna

och att springa som marsvin i mettallisk meningslöshet

Det var inte diskmedlet,
utan den som tryckte ut
den gröna sörjan och skrek som om det vore blod

vi cirkulerar i fyrkant

Det var snaran
som inte hängde runt din hals
men som långt senare skulle
bli min fotboja

och uppslitna rötter, jordiga fötter
smutsiga lakan, naken befrielse
på morgonkvist<\\i>




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 197 gånger
Publicerad 2006-03-11 13:24



Bookmark and Share


  Kierkegaard
"Nej det var inte disken
som var problemet,
det var dom som hade ätit
från tallrikarna"
lovely. tycker dock att du borde ta bort "nej"et här, och upprepa den här versen nästan i slutet, då med ett "nej i inledningen".
vad betyder mettalisk?
"naken befrielse" - kan befrielse vara skylld/klädd?
men väldigt bra dikt. /megamongo
2006-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan