Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avslitna röda naglar

Fyrkanter av ljus seglar över fuktklädd hjässas broderi, ett sorl av apati lägger sig ned över mina nagelrivjärnsdalar. Diskreta etanylsusningarna draperar min heroinstinna hammare... En fläkt, gammal motor, aircon slår på - slår av. Olja rinner utmed väggens trötta sjuttiotalsvagina, landar på nagellös sargad kvinnokropp. Psykadeliska variationer monterar ner livskarantänens stukade intentioner. Bygger sakta upp en levande begravd, utstött, bortrövad och våldtagen. Spottar i mina händer, gnuggar intorkad synd... En unken doft av gårdagsvin strandar i stålmarinerade blodpölar - ett vittne - en avsaknad dränker kärlek och empati. Badrumsdörrens skreva välkomnar den järnberikade blutsaftens strävan - glänser, betraktad, föraktad. Braständarens missriktade eufori balanserar en svettig muns stressade mimik - en cigarett, en djup inhalation, tanken stannar, stirrar tomt, nickar... ögonryckningarnas herre voltar med ögonvitans övergivna bil. En utsmetad hand på bröstets nakna djungelfrenesi, en bild - ett minne flackar förbi. Ännu en fyrkant parkerar ovan oberört tundrasinne där gardinens blåsticksmåleri manövrerar utmed sängens inställsamma spermasymfoni. Mina handlingars analogi reflekteras i stålets ödesdigra blad - flodens bäddar har torkat ut, ett ebblöst deltas död omger mina fötter. Söker maniskt efter ett andetag - snälla låt mig sova, sluta mina ögon, sluta räkna avslitna röda naglar.


© georgmoller.se




Fri vers (Prosapoesi) av Georg Möller
Läst 179 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-01 11:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller