Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du ska vara Unik!

Sanningen den är
att jag spyr på mänsklighetens arrogans,
kan inte någon se, om så bara för en stund,
att det unika inte finns i betraktarens ögon,
utan endast,
jag menar endast i människans innersta kärna
och vi ska ju inte döma varandra.

Ja, man söker det originella, en personlighet med stort p.
Ingen röst, talang, förmåga i världen räcker nu för tiden.
Den gränsen är passerad,då blir du utröstad.
Kravet är hela kittet och helst ett stort sådant
med massa rosetter och oväntade vändningar.
För du ska vara Unik.

Annars får du satsa på förnedringstv,
hjälpprogram där nån ”expert”
ska råda bot på samhällets misslyckade omsorg,
om en människa som aldrig fick komma till tals,
som aldrig fick sitt försvar.
Olyckliga, överviktiga, beteendestörda människor,
blir offer för sin egen önskan om berömmelse.
Alltid finns det något som är ”fel”, något som ska ändras,
Och det snabbt.
Tillråga på allt så blir du utröstad.
Om du inte är Unik.

Och just det, matprogrammen, får ett eget stycke.
Att laga, äta, köpa, konsumera, dricka, mera,
Jag tror jag dör för recepten finns på internetadress:
Laga-mat-punkt-alltid.
Om du vill laga den efteråt alltså,
men då är det för sent och glömt och ingen kommer ihåg.
Du blir vad du äter - en matmissbrukare I halv åtta hos mig,
också stjärnor i nåt slott äter gott,
för de är tydligen Unika nog att glimma.

Vem klarar sig längst utan mat?
Vem har snyggast barn?
Vem är den bästa artisten?
Vem är den bästa kocken?
Vem är den bästa atleten?
Vem är den bästa… vad-som-helst.
Vem kan gå ner flest kilon?
Vem är det mest synd om?
Men framförallt,
vem har mest Unik personlighet?

Ja, för det går ju att säga. Helt klart.




Fri vers (Spoken word/Slam) av havrelina
Läst 436 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-04 18:58



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
bra.
2014-02-08
  > Nästa text
< Föregående

havrelina
havrelina