Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PTSD

 

 

i ett infall
direkt, utan förspel
ramlar han in genom dörren

 

den blanka överläppen skvallrar
darrar ett litet uns
tänderna biter om tungan

 

krökt över ord
som inte kan talas ut
ramlar han in till mitt hjärta

 

och som en saga där inget är för obarmhärtigt riskerar han sitt endaste liv till slut

 

i det sista
är det bara han
och det som aldrig fick sägas

 

 

 




Fri vers (Fri form) av catharina.jerbo VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2013-11-05 20:14



Bookmark and Share


  S-E Forslin/same
Fenomenalt, att gestalta det osägbara så tydligt
2016-03-22

  Eva Langrath VIP
Stark text om ett medmänskligt möte som sätter spår, man hör det ordlösa mötet.
2013-11-06

  Nina Ahlzén
Ja, liksom starkt och mjukt detta möte.
2013-11-06

  Stefan Albrektsson
Starkt! Jag vet inte var jag ska "placera" textens bakgrundssituation, det kan vara krig/flykt el dyl. Men det som framgår tydligt för mig, i min läsning, är det möte som sker mellan textjaget och "han", och hur han delar sin outtalbara historia. Känslorna når sannerligen fram till mig i alla fall.
2013-11-06
  > Nästa text
< Föregående

catharina.jerbo
catharina.jerbo VIP