Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Offentlig handling

Jag är en offentlig handling
Ådrorna på min vänstra handled
slås upp med världskrigsrubriker
på löpsedlarna vid Trafalgar Square
Nyser jag lossnar en bult under Burj Khalifa
och den arabiska våren avstannar
för en kort, hisnande sekund
Somnar jag vid ratten drabbas Fukushima
av ännu en partiell härdsmälta
Känner jag mig orättvist behandlad
drar kalla kårar genom fascismens korridorer

För allt är mitt fel
Jag är en offentlig handling
Jag är Gaius Julius Caesar
Jag är Otto von Bismarck
Men jag är även kvinnan som med mensvärken
molande i ljumskarna såg min man
tvingas ut i strid för kung Gustav
en av de första höstdagarna 1631

Minsta svettdroppe i min panna översvämmar imperierna
Minsta fåniga, osäkra småleende får maktstrukturerna
i de känsliga områdena att skifta
Men hur kan jag ställas till svars?
Jag gjorde ju bara det vi alltid har gjort
Kämpade på
Led
Sa "Jo tack, det knallar. Själv?"
En novemberdag såg du mig
stappla ut i de otillgängliga markerna vid Torneträsk
Där försvann världshistorien - men du hade ingen aning!




Fri vers av Ove Wahlqvist
Läst 199 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-11 01:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
När mitt hår blir klippt så ramlar det träd från himlen. Jag förstår precis. Bra fångat!
2013-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Ove Wahlqvist
Ove Wahlqvist