Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Puttersmälla (Big Bang)

Du minns barndomens puttersmälla
- plast- eller kartongbiten som fästes med en klädnypa
i cykelhjulets ram och sedan
slog mot ekrarna och fick den lilla cykeln
att låta nästan som en motorcykel
- så kan ljudet vara
men kanske lite dovare, mäktigare

För det är just den stadiga upprepningen
Det är just de snabba ljudvågorna
Mellan varje slag trängs miljarder år
Varje gång utfaller det olika;
ibland uppstår aldrig Romarriket,
ibland rör sig de vattenlevande djuren aldrig upp på land,
ibland heter Jesus något helt annat,
ibland hittar Buddha aldrig sina inre själsliga gåvor
- men så ibland..! når mänskligheten fram till den punkt
där dräparen hejdar sin rörelse
och vetenskap och filosofi förenas
Puttersmällan knattrar på

Du fortsätter cykla längs barndomens
välkända gator
lyckligt omedveten om att universum återskapas
varje gång dina slitna sandaler
trycker ned pedalerna




Fri vers av Ove Wahlqvist
Läst 302 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-11 01:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ove Wahlqvist
Ove Wahlqvist