Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett Parkmöte

Så len, så rund ur hänförd gårdagstimma,
en dag så skör den väcker glädjens tunga.
Jag finner mig i eftertankens dimma,
i gatlyktsken hon fyllde fattig lunga.
Hon tog mitt blad och krönte blombuketten,
ett rus av liv som sprängde kyskhetsburar.
En ivrig dans vid innanlårsparketten,
så intensiv och full av kärleksskurar.
Ett känselspröt så ömt likt bris passerar,
så trevande - gåshudporten minner.
Ett kraftens tag, andedräkt draperar,
i parkbladslund en svallvågstopp försvinner.



© georgmoller.se





Bunden vers (Annat versmått) av Georg Möller
Läst 617 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2013-11-12 01:02



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
Gillas
2014-09-09

  RitaBrunner
En imponerande jambisk fem takt med rim med påhittiga sammansatta ord som tillsammans bidrar till skönhetsupplevelsen!
Och det säger jag utan att vara alltför högtravande! :)

2013-11-22

    Amisan
Den förtätade stämningen i Parkmötet intensifieras av de sammansatta orden. Bra!
2013-11-12

  anathema VIP
Mycket vackert. Ett ordrikt och levande språk, som flödar fram utan att tappa varken rytm eller rim på vägen.
2013-11-12

  cilax VIP
gillar rimmen
2013-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller