Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sandslott


Minns du hur vi lekte?
Sandlådan var vårt
universum. Befolkade
städer växte fram, levande, 

allt var vårt. En dag drogs
ett streck i sanden
som visade vad som var ”ditt”,
det andra ”mitt”. Någonting sjönk. 

Om nätterna byggde jag broar
över linjen. De rasades på dagen.
Jag försökte sudda ut, men du
grävde en ravin. Vi delar 

samma sand, ändå blev ”vårt”
”ditt” och ”mitt” - en gräns
där alla fåglar skjuts. Jag
har blivit en larv: kryper och väntar.
Förlåt oss för det vi gjort
med det som är vårt.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 279 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-11-12 13:04



Bookmark and Share


  Jaseph
Jag har också varit en del av gemenskapen i sanden. Kan det vara så att åren gör oss mera benägna att sätta gränser? Jag associerar också till något större, till Bibelns urberättelse om skapelsen och syndafallet. Vi hade en gemensam dröm men något hände oss som förminskande livet.
2013-11-15

  ResenärGenomLivet VIP
Mmm...tiderna förändras och vi med den...
2013-11-12

  Tess74
Oj vilken stark och känslosam text. Den berör verkligen
2013-11-12

    ej medlem längre
Härligt inväxande (?) mikrokosmos kring ett streck i sanden, kring en gräns: ett stort ämne i världen och i livet.
2013-11-12

  Palett
'jag försökte sudda ut, men du grävde en ravin'........, starka rader, starka känslor !
2013-11-12

    Max Poisé
Mycket känslor i texten och även mellan raderna. Mycket inbakat av många nyanser och klara besked.
Bra Stefan!
2013-11-12

  b.c.
det gör nästan ont att läsa.. men väldigt starkt skrivet!
2013-11-12

  Bibbi VIP
Helt suverän text.
2013-11-12

    ej medlem längre
och jag kom att
tänka.. finns där ett
sådant ställe..där alla
fåglar skjuts?..så väldiga
kontraster i texten...och det
är ju meningen! men, det slår
mig att förhoppningar även byggs
på mer solid grund...
2013-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson