Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svar till en vän i mejlen som ville ha svar på en trängande fråga. Det sägs att ärlighet visserligen varar längst men att samtidigt alltför ärliga svar kan tyckas sprida sin vilda odör. Bara med en nypa fantasi kan dock sanningen plötsligt uppenbaras.


lodjuret lättar sitt hjärta





Jag skriver i stort sett alltid
underbara och tillika fantastiska texter.

Om en möjlig läsare inte
tycker som jag, så må det vara hänt.

Vi är ju inte alla skapta med begåvningen
att kunna skilja på vad som är fantastiskt
och vad som bara är 'hyggligt god prestation'.

Det är ju inte mitt fel att vi alla
är skapta som unika individer, där jag
skiljer mig en smula från alla dessa andra
genom att vara just och jämnt underbar.

Dessutom påstås det ju att
för att alls kunna älska andra
må man först älska sig själv.

I det fallet väljer jag
att föregå med gott exempel.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-12-02 15:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
klart kul fundering.

Vad vill den där JJ här nedan då, månne? Har alla applåder stigit hen åt huvet? För visst kan hen låta bli att meddela att något inte övertygar, detta helt igenom icke-konstruktiva och icke-uppskattande yttrande. Tro mig, JJ, när jag menar att jag vet att en kan låta bli att meddela sig om sitt ointresse. Hövlighet kallas det.
2013-12-02

    ej medlem längre
jag stannar vid denna..
för några ögonblick..ändå,
övertygar den mig inte..
2013-12-02

  © anakreon VIP
I vår värld finns alldeles för få föregångare med goda exempel.
Heders!
Calle
2013-12-02
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP