Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hängslen, som man kan se dem i dessa dagar, uppfanns under tidigt artonhundratal. Åt vilket håll blåser röken från ett tåg på väg åt sydväst en vindstilla dag, under i stort sett molnfri himmel, om det kör i 65 km i timmen?


Något litet om mode



Att gå med hängslena nere är inte ett så ungt mode som jag trodde. Det har begagnats så länge som det har funnits hängslen och sådana har det funnits i mer än hundra år. Tusentals, närmare bestämt.

Trots detta mode att gå eller sitta med hängslena nere, är det betydligt mera vanligt att ha dessa hängslen för att bära upp byxorna. Annars kunde man ju precis lika gärna använda livrem.






*Kul(t)fakta. Tage Erlander använde för säkerhets skull såväl hängslen som livrem.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-21 15:07



Bookmark and Share


  ULJO
Jo minsann Gunnar Sträng var de. Men din text är bra ändå
2013-11-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Calle Du har rätt
men hängslen
tycker jag är
rätt de gör
byxan lätt
kropp nätt!
2013-11-21

  © anakreon VIP
Var det inte Gunnar Sträng som kombinerade hängslen och livrem med en rejäl säkerhetsnål som höll koll på bakfickan?
Har jag feel?
Rätta mig om jag har feeel.
Calle
2013-11-21

  peter markurth
garderad då...

2013-11-21
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP