Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vara vind, att vara vatten


lätta virvlar smeker tröst
över darrande asplövs hud
greppet släpper lätt
bärs så ett stycke i sorgetåg
för att åter falla gult
gult faller de singlande 

tungt virvlar ytan mörk
bär asplöven stilla ut
håller varandras
händer förs samman
ut till det gemensamma
ut i vida, vågade, vilda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 337 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-12-04 10:51



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tycker om.
2013-12-15

  Linda CH VIP
Fantastiskt fint! Sparas...
2013-12-09

  Larz Gustafsson VIP
"Att dö är att resa en smula från grenen till fasta marken", som det står på Stig Dagermans gravsten.
2013-12-04

  ResenärGenomLivet VIP
Oj...när jag läser står jag i tankarna nere vid min å...fantastiskt målande med ord...
2013-12-04

  Jaseph
En närmast dansant förstarad. Det är härligt att så nära få följa asplöven på dess väg genom luften och vattnet. Varje moment delas upp i mindre delar.
Vindens väg med asplövet innehåller först en beröring, därefter ett avskiljande från trädet, därefter vidtar den fas som dikten benämner "sorgetåg". Slutligen låter vinden asplövet falla singlande till vattnet.
Vattnets väg med asplövet är först mötet med ytan, resan med vattnet, och hur asplöv läggs på asplöv som "händer förs samman" och slutligen färden ut i ett större vatten, "det gemensamma".
Det finns drag av äldre, sångbar naturlyrik och precis som i Karin Boyes "Ja, visst gör det ont" kan dikten läsas som beskrivning av en människas livsresa.

2013-12-04

    ej medlem längre
Falla gult -
Löv som 'falla gult' - Absolut m-a-g-n-i-f-i-k höstbild.
2013-12-04

  Anya VIP
Mycket vacker naturbild där jag ser asplövet singla och landa i mörkt vatten. Slutet går för mig att se på två sätt, dels att ett par sitter och iakttar detta asplöv och håller varandra i händerna. Eller att asplöven som ska ut på sin livs sista resa håller varandra i händerna.
2013-12-04

  Tess74
Å vad jag tycker om denna
2013-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson