Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu har jag ju bara varit på en fotbollsmatch en enda gång och då bestod förspelet av en massa dösnack på läktaren, mellan folk som försökte gissa hur det skulle gå, ja i matchen alltså.


Något litet om förspel






Förspel kan ju vara så mycket och jag har hört att det kan betyda mycket för publiken, när det kommer till vad som händer nere på planen i olika sporter. Nu tänker du själv kanske på den sport som förekommer mellan två människor som är upphetsade, två boxare exempelvis. Men jag tänker själv på fotboll. Ett spel som jag egentligen aldrig förstått mig på. Jag kan inte reglerna och brukar inte ha någon koll på vilka som spelar, varken som lag eller spelarna var och en för sig. Men det spelar liten roll vad det kommer till förspelet. Det skulle kunna kännas bra för publiken med en smula uppvärmning, ungefär som på en rockkoncert där ett förband eller en ensam artist uppträder en smula före dem som är huvudnumret. Man skulle kunna tänka sig antingen någon sorts dansuppvisning där två mindre kända lag spelar två gånger femton minuter mot varandra och för att göra det hela litet mer spännande och kulturellt, så skall matchen spelas i slow motion. Det blir då såväl estetiskt som vackert och skulle det bli noll noll i matchen gör det alls ingenting, fotbollspublik är ju inte direkt främmande för ett sådant resultat.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-12-14 14:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP