Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För en tryckare av den gamla skolan är detta inga nyheter precis och det får vi andra då tänka oss att det är en ärlig samt bevisbar sanning. Att författarjaget till texten själv inte är gammal tryckare kan vi också utgå ifrån.


85 grams papper...






...är till sin natur
sådant att det är mer fluffigt
samt
har en annan tjocklek
än vanligt 80 grams papper.

Och trycker man
en bok på 85 grams papper

är arken något finare
än 80 grams papper.

En bok som är tryckt
på 85 grams papper innehåller
därför
färre sidor än en bok
som är tryckt på 80 grams

papper och är
därför också lättare att hålla
i handen.
Förutsättningen för jämförelsen
är förstås att böckerna är av

samma tjocklek,
exempelvis tjugo centimeter
på höjden,
bredd tretton cm och djup fyra
cm. Upplysningen av detta kan

för en del människor
ge dem svar på en fråga de
länge
som grubblat över. Medan det
för andra är en sådan där sak

som hör till
avdelningen för onödigt vetande.
Men
eftersom vi alla är olika, så kommer
denna upplysning också att som




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-13 18:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP