Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Harriet är en sådan där väninna som det är bra att kunna skriva till ibland helt enkelt. Att hon sedan kanske inte precis förstår att läsa breven eller ens förstår att breven är till just henne, ja se det är ju också en annan som sak.


I love bad movies




Hej på dig igen, kära Harriet.
Tittar på den underbara polisfilmen 'Hot fuzz' för fjärde gången. Har jag berättat för dig att jag gillar komedier som är så sjuka att man själv slipper få feber? Det har gjorts en liknande film i Sverige dom inte på långa vägar var lika sjuk som denna filmen. Men väl en i Australien som jag sett tre gånger och den handlar ännu mer om ond bråd död och där en del av skådespelarna gör parodier på medlemmarna i ett amerikanskt band, Village people. I den här filmen finns det en figur som bara pratar så att de infödda förstår. Det vill säga utan konsonanter. Jag såg en gång en pjäs på, jag tror det var Dramaten, som kan ha hetat hotelliggaren. Där pratade Ulf Brunnberg på samma sätt i sin roll. Han hade visst förlagt lösgommen. Under tio sekunder eller så, med den upphittade lösgommen på plats, pratade han normalt igen. Men sedan tappade han visst bort den igen. Jag gick fram till en polis några dagar senare och påbörjade ett samtal med honom för att se om han kunde förstå mig om jag utlämnade alla konsonanter. Dessvärre fick han för sig att jag var utvecklingsstörd och behandlade mig därefter. Det vill säga med visst tålamod och vänlighet. Precis efter regelboken antagligen. Jag förstod genast att han haft en bra och hygglig vecka. För så brukar inte polisen behandla mig i vanliga fall när jag går fram och pratar med dem och ställer en massa underbara frågor som de minsann har svårt att komma med några riktigt bra svar på. Jag älskar att prata med poliser förstår du, Harriet. Nu måste jag dock sluta prata med dig, hur roligt det än är, för nu är reklamen slut.
God jul och ett fullkomligt förtjusande gott nytt år på dig, vännen

(ohyggligt oläslig namnteckning)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-18 20:54



Bookmark and Share


    Ken Cassel
Det var en gång ett stort monster med ett stort blått öga som bodde i en stor grotta
Och en dag så kom en dansk
en norrman och Bellman dit för att se vem som vågade stanna kvar i grottan längst
Och först så gick dansken in då monstret skrek
Jag är ett monster med ett stort blått öga
då dansken sket på sig och sprang genast ut
Sedan gick norrmannen in då monstret åter igen röt ut så att han sket på sig och sprang ut
Men så gick Bellman in då monstret röt
Jag är ett monster med ett stort blått öga
Men då Bellman morrar tillbaka
Akta så att du inte får ett till

Kramar...

hihihi
2013-12-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP