Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att jobba för att alla skall må bra, det är ett mål att ständigt ha för ögonen och sant sträva efter. Granen står så grön och grann i stugan, barnen leker glatt och även grannen sätter spinn och fart på frugan.


Det bästa med julen...





...är
att kunna
komma hem
varje dag till en
familj som förväntar
sig och förstår sig på
ens lust att efter en rejäl
arbetsvecka kunna varje kväll
under själva veckan tillbringa tiden
med att städa, laga mat, diska och så
vidare.
Och så när
lördagen kommer
få stiga upp tidigt, göra
frukost till familjen, passa
upp på den dagen lång och i
pauserna passa på att städa, pynta
bereda familjen lunch och middag och
däremellan
ta vara på de
korta stunderna
av familjeliv, leverera
hurtiga svar på obestämt
tilltal och så ta sig korta stunder
med sig själv under förevändningen
av att gå ut och handla, gå på toa eller
se
till att
allt är precis
så piffigt och fint
överallt som familjen
förväntar sig att det skall
vara oavsett de själva då och
då stökar till och lämnar saker framme
och vind för våg som det så vackert heter.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-12-22 16:01



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Fint frammejslat! som i grann, halv granform!!

Såndär tid kan man [jag] ha varje dag året om - fastän det inkluderar ensamhet (och därmed missar hela meningen, när det bara är en själv som äter frukost för en hel familj...)
2013-12-23

    ej medlem längre
Så sant så sant, all börda på en axel. Här är det fyra ungar hemma från sina högskolor som inte vet hur hjälpa till stavas. Bra skrivet.
2013-12-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP