Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag säger det igen


Det logiska innehållet i jag älskar dig omfattar inte vad orden uttrycker. Det handlar således inte om information. Orden är bara skuggan av det sagda. Du behöver inte ta fram anteckningsblocket, skriva ned orden och göra en språkanalys: jag, subj., pron., 1’a pers., sg.; älskar, svagt verb, pres.; dig, obj., pron., 2’a pers., sg. Du vet redan.

                                                                                           Jag säger det igen.




Prosa av Stefan Albrektsson
Läst 375 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-12-21 15:32



Bookmark and Share


    Annika J
Intressant med "skuggan av det sagda" som visar vad som egentligen säjs. En ordskugga som ger mej svalka i hettan eller får mej att huttra i iskylan.
2013-12-30

  Jaseph
En finurlig och ömsint text med flera lager. Jag fastnar för en mening: "Orden är bara skuggan av det sagda." Undersamma ord som närmar sig kärlekens mysterium.
2013-12-23

  Robert Halvarsson
Viktigt tänkt och skrivet, jag sprider vidare.
2013-12-22

  Bibbi VIP
Ord som tål att upprepas.
2013-12-22

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Dessa sköna ord som berör ... "Orden är bara skuggan av det sagda" bra skrivet!
2013-12-21

  ResenärGenomLivet VIP
De orden blir aldrig slitna eller för gamla...och jag tror att alla vill höra dem om och om igen...
2013-12-21

  Eva Langrath VIP
Ord som tål att sägas om och om igen.
2013-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson