Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juldikt - Ta till vara på julen

Snön har dragit in över vårt land. Nu är det ett präktigt vinterland.

Med snön kommer julen som ett brev på posten. Lika så den goda kosten.

Julen är äntligen här. Det är dags att lägga undan besvär och vara med de som vi håller kär.

Trots det många hinder finns likt ett böljande hav. Det stavas bland annat konsumtion, stress och höga krav.

Kommer julhandeln att slå nytt rekord eller finns det någon gräns? Räkningarna för januari kanske måste betalas med dispens.

Kommer julen att vara lugn och härlig? Eller kanske stressig och besvärlig?

Oavsett hur det går är detta något som bör tänkas på, även året om.

Oavsett vad vi köper, äter och gör. Det som är viktigt finns inte där utan innanför.

Innanför oss alla det existerar. Det är fint och ädelt och ska inte blockeras.

Ta till vara på julen och se till att ha kul. Nu finns bara kvar att utbringa God Jul!




Fri vers (Prosapoesi) av Oskar Vesterberg
Läst 483 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-25 00:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Oskar Vesterberg