Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med ett Höganäskrus kring halsen...

Hur skör och trött du gick i sus och dus,
bland dova steg där himlen grät i flingor.
En dag, den kommer, se det genom springor,
att livet sakta fylls av sinkadus.

Där Karlssons hals lätt bar ett sprucket krus,
ett ljus så vackert gav dig äkta källor,
att i ditt öga finna barnens bjällror,
och på ditt bröst räfsa saknad ur dess grus.

Där väcker jag din leda kropp, berusa,
likt ingen kärlek rinner ur juveler,
skall du försvara själens ringar.

Att som ett kall din smala hand förtjusa,
där nattens glitter inte är paneler,
och julens stiltje värme bringar.



© georgmoller.se




Bunden vers (Sonett) av Georg Möller
Läst 413 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-12-25 04:39



Bookmark and Share


  Songbird VIP
En mycket invecklad sonett där ledan gör konsten (för ledan) . Allt för en travesti. Du gör det så bra. De är det vackraste dessa pärlor...tack för läsning Georg. :)
2013-12-25

  Edgar Allan Ågren
Den föll mig i smaken
2013-12-25

  Larz Gustafsson VIP
Karlsson hade rätt.
Strindberg was the man.
Julen däremot har jag inget till övers för.
2013-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller