Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förlagan hette Bo Hörnberg, verksom som bl.a. föreståndare, apostel och profet inom P-rörelsen. Nu hemma hos Gud.


PROFETEN

En alptopp! i Guds rike,

en värja, med gnistrande, solbelysta branter


ömsom i skugga, inför en klarare dag

ömsom i ljus, som klar kristall!


med utsikt över mångas

begränsade utsikter


En värja, i Guds hand, vilande

tills handen rör sig


då orädd, vid främsta fronten,

rustad att strida


men också att bära den svage

från striden


skyddande, med en bägare vatten

från brodershjärtats innersta


ett lejon,

men ett lamm:


en gudsmänniska!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 147 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-12-26 17:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld