Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den första gång jag såg dig, det var en ...älskar


Fångad av en stormvind

 

Morgonen vaknar som alla andra

Hade inga drömmar i natt

Tar dagen som den kommer

Engelsk frukost, lunchen till middag, vilka tider

Jobbar seven till eleven, och dråsar hem till natten

jag har väl aldrig varit så trött

Har ingen längtan någon vart.

Känner mig knappt vilsen,

har jag kanske varit här förut.

 

Jag är en man på väg

En fri man på väg, på flykt

På flykt från igår, från idag

Har inga planer för i morgon

Morgonen vaknar som alla andra

Hade inga drömmar i natt

Tar dagen som den kommer

 

Hade inga drömmar i natt

Tar dagen som den kommer

 

Då kommer du

som en vind

Då kommer du och jag ser dig

Du kommer som en vind

som en stormvind rullar du in

Och vinden går i ditt hår

Du är en doft från igår jag känner igen

 

 

Som fladdrar till i min tyllgardin

och fönstret står på glänt.

 

Jag öppnade fönstret helt och tittade ut,

jag såg dig.

Jag log när jag såg dig.

 

Du kom in och vi skrattade.

 

Jag blev

helt galen

av dig.

Inget har varit som det ska sedan dess.

 

Ditt skratt är så vackert och värmande

ditt himmelska leende helt förlamande.

 

Adam måste ha känt sej lika fumlig

när han för första gången såg Eva i bruddräkt.

 

Det är panik i Paradis och jag har gått vilse.

Jag ropar ditt namn.

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Slask Söderman
Läst 295 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-12-26 18:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Slask Söderman
Slask Söderman