Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus och mörker

Ärrad man står på sin balkong.
Han blickar ut emot horisonten.
Tänker vad kommer det här året
att ge mig. Hoppas på kärleken,
skulle behöva det nu. Klarar snart
inte av att vara ensam längre.
Har en lång väg kvar innan jag
åter står stadigt. Men jag satsar
mitt allt detta år. Hoppas någon
ser det och omfamnar mig. Bara
en hopplös romantiker på väg upp ifrån
rännstenen. Tagit tid att finna sig själv.

Då skärselden nästan omfamnat en de senaste åren.
När hopplösheten stulit ens vilja.
Ett psyke som är i uppror.
Med det brustna hjärtats klagan.
Samt hatet som slår gnistor.

Blivit utnyttjad som en förlorad man.
Då jag rest runt med fel personer.
En månads för hårt supande.
Pank och nedbruten dåre.
Ja livet är fullt av läror.
Misstag görs då och då.
Men livet är ett mysterium.
Svaret kanske kommer då dödens
timma slagit. Men livet är
oförutsägbart och mitt ibland
allt finns både ormar och änglar.

Just nu springer man emot ljuset
då mörkret försöker förinta mig.
Luften känns tung, kippar efter andan.
Blommor var ett tag sen jag såg och
fågelkvitter var ett tag sen jag hörde.
Likmaskar och krassliga korpars läten.
Är det enda som jag ser och hör nu. Som
om jag ligger någonstans med spräckt skalle
vid en blodröd linje bredvid döden och dennes
svarta kappa. Som om jag tagit hoppet
från något hustak. Känns vissa dagar nu
som om jag redan är död. Men fastnat i en
evig dröm. Hoppas jag fångar ljuset att
detta inte är slutet.




Fri vers av Neo-noir
Läst 255 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-29 01:04



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Du kan dikta! Fortsätt. Poesi är läkemedel mot ensamhet. När du känner dig ensam, skriv!
2013-12-29

  Bundy
Fint!
2013-12-29

  Tino
Du berör mig med denna text, men det är dessa texter jag letar efter. Väldigt utlämnande och mänsklig. En insikt och en längtan. Lycka till!
2013-12-29

  Bjarne Nordbö
Först vill jag välkomna dig hit. Känner igen mig i dina ord. Har varit där. Min vändning kom när jag satte ord på känslorna, skrev ner dom. Ordnade till små dikter och berättelser. Delade med mig. Hoppas det fungerar för dig. Detta är en början. Allt gott till dig. Och tack för att jag fick läsa.
2013-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Neo-noir
Neo-noir