Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Första dikten år 2014. Även första dikten till samlingen "Kåt vinter".


Nytt år



Det är årets första dag.
Skymningen faller, blåsvart.
Känner mig dimmig och svag,-
tycks ej komma någonvart.
Fast, hela året är kvar.

Hela framtiden väntar,
så länge man hänger med.
Kosmiska klockor klämtar
över Världen, vid och bred.
Om det poeter präntar.

Önskar mig in till tider,
som stundar och jag hoppas
bli mer stark,- vad det lider,-
som när vårträden knoppas
och då in sommarn rider.

Vill så länge som möjligt
finnas här i Livets Land.
Vore kul å va´ stenrik --
samt undkomma Tidens tand...
Men- det anses, väl, löjligt!

Jag är, kanske, för naiv -
då jag skyr döden - som pest!
Men när jag är kreativ
då mår jag som allra bäst.
Då känner jag mig stabil!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-01-01 21:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillar
2014-01-13

  ResenärGenomLivet VIP
Fin text...och vi behöver verkligen vara kreativa, då mår vi bra precis som du skriver...
2014-01-04

    Dan Myrbeck
Får mej att tänka på något som i skrivande stund är hemligt, men som kommer att avslöjas framöver.

/Myran som sätter diton i huvudet på rävar!
2014-01-02

  ULJO
Årets första bokmärke till en förträfflig text
2014-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf