Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag äntligen lyckats somna och kanske sover som djupast, vaknar ni och går till vattenhålet. Poeter.se kan liknas vid källan i öknen. Var tid på dygnet har sin sorts varelser som vågar dit. Det fascinerar mig nästan mer än skrivandet. Nästan mer.


Om lyktor och vägar i mörker

 

Dikter som läses på natten

handlar om oförstådd längtan

osedd kärlek

och okända vägar

 

Bortvalda stigar

leder oss  annanstans vidare

i dimmor och mörker

kanske smärta

 

I andras mörker

tändes ofta nya lyktor

 

Mycket som skrivanden inte vet

kan nattens läsare se

med nya ögon

i nya färger och ljus

 

Låt oss byta mörker i natten

och söka de kulörta lyktornas väg

som bara sagorna sett

 

Lär känna alvens  smalnande stigar

och skimrande blad

 

Eller  vilande stanna i mörker och dimma

och vänta på ljusets dag

 

Den rätten har också jag

 

.

 

 




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 577 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-01-02 10:43



Bookmark and Share


  Alicia Stenfors
Jag tycker om den.
Dikten är förståndigt, det finns tema och mening i den.
2014-06-03

  justine fox
Tycker verkligen om det här
2014-01-07

    ej medlem längre
"Många kulörta lyktor" skrev Ferlin.
2014-01-02

  Alva Johnsson VIP
Riktigt riktigt bra:
"I andras mörker tändes ofta
nya lyktor".
Någonting att bära med sej.
2014-01-02

    ej medlem längre
Ja, det stämmer. Medan vi går till vattenhålet badrummet duschen har Ciralina kommit med en ny dikt!
2014-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP