Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet, bättre - än döden!


Lovad vare!


Lovad vare själens frid,
som rår i levande kött.
Här sitter jag, hemmavid
och läppjar på fika, sött.
Ser -inför mig- Stjärnan, blid,-
den som jag minns att jag mött.

Lotusen i skymning ler.
Lyktor knäcker mörkrets kod,-
så jag former, färger ser -
- och kan läsa mig till råd,
som litteraturen ger,
i tecken på Högre Nåd!

Det kan va nått som gäller
hur att fånga stunden, rätt.
Om annat högre smäller
får man se på vilket sätt--
och, sen, tillrättaställer
man sånt som ej varit lätt.

Lovad vare hjärtats slag,
vi vill ska fortsätta gå!
Kanske, finnes du och jag --
i Världen om tusen år....
Kanske är en Tidens Lag -
- att vi, ännu, lever då?!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 147 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-03 02:10



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Jag fastnar för:

Lotusen i skymning ler.
Lyktor knäcker mörkrets kod
2014-01-03

  axveronika
Fint rimmad och funderad
2014-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf