Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När Kärleken undsätter hjärtat.


Kåt vinter


Vitt ljus,- Månen i skyn är tänd
och många små stjärnor lyser.
Ge mig en man från Himmel sänd,-
att värma mig då jag fryser.
Detta är Storyn with no End!

Jag tittar i min kikare--
efter nunan, en svunnen vår...
Han är, väl, ingen svikare?
Jag vill icke fälla nånn tår!
Av gråt blir ingen rikare!

Fatta mig och hugsvala mig!
Ge mig din tröst, då jag lider
av fattigdom och stort Ståhej,-
i Stadens väldiga strider,--
till gagn - eller av godo - ej!

Jag trodde aldrig att Kärlek
skulle kunna kännas - så-här!
En sådan kraft får jag medge
överträffar allt skrifter lär,-
jagar bort ensamhets smälek!

Är så glad över vår Kontakt.
Äntligen, känns nu Livet rätt!
Och, det kort som ligger är lagt!
Dåligt Öde, åt sidan trätt.
Vi närs av Lust i älskogstakt....-





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 272 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-01-05 04:09



Bookmark and Share


  Karina"Kia"
Tydligt kärleksvind i denna dikt,den går i rim och och ge tröst och lindring.
Du använder så vackra ordval,så man blir kär ;)
Mjukvackert skrivet!
2014-01-08

    Dan Myrbeck
Fina formuleringar och
intresseväckande
titel!
2014-01-07

  Arne Ugglemosse
Eftersom du har önskat dig kommentar så säger jag vad jag tycker istället för att inte säga något alls den här gången, och det är att det är skickligt rimmat men faktiskt inte berör mig särskilt djupt, kanske eftersom det är en sån blandning av stilar, fast sånt sysslar jag med själv med också, och många tycker att det gör ett bra och modernt intryck att blanda stilnivåer. Men dikten känns lite spretig för mig faktiskt. Men kul att du verkar ha träffat nån ny, om det nu är verklighetsbaserat... hoppas att detta inte blev för negativt
2014-01-07

    ej medlem längre
Å va bra skrivet!
2014-01-05

  ULJO
Än en gång visar du vilken brilajn poet du är med träffsäkra rim
2014-01-05

  Kaptenlöjtnant
nämen, vilken skön.
bra titel..
2014-01-05

  H.C.B
Fy fan vad säker du är. Men samtidigt ödmjukt vilen. Thats it. Det enda jag inte lyckades snappa upp var ordet hugsvala . varma kramar från sverige i väst ;)
2014-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf