Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din tid

Långa dagar, långa nätter,
ingenting räcker, när livet spricker,
vad hände med våran tid?
Den förkortas och förbli,
gamla dör, unga föds,
se nu tiden som är kvar,
se tiden som du har,
för snart så är du 70 år,
tiden kommer, tiden går,
hur många år kommer du stå?
När tiden bara far somså,
du kanske har många år kvar,
men på sjukhuset åren bara far,
så lev så länge du är frisk,
friska ben tar dig vart du vill på en vips,
var lycklig över det du har nu,
för det tar snabbt slut,
som denna dikten gör nu.




Bunden vers (Rim) av Melika
Läst 343 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-01-10 18:54



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
tycker om dessa porlande ord
för det är min upplevelse
en porlande livsmaning
2014-02-02

  Annika Persson
Tack för din värme.
2014-02-01

  Annika Persson
Den som är 70 år har rätt att säga
'kära barn' eller ' tänk inte på döden
eller dina rädslor, lev istället'.
Det var så jag såg henne, när
jag mötte hennes vattniga ögon,
de lyste av livlighet och vilja, att
tala med andra, och med mig,
så ensamma och sökande.
Jag såg livet i hennes ögon, ur stunder upplevs så korta, och
livet rätt så långt ändå, i alla fall
tillräckligt för att få uppleva det,
och erfara lycka för att stå ut med
sorg. I en sjukhuskorridor i väntan på doktorn släppte vi inte varandras
blickar. Vi log. Det var som att leva,
det där med att le.

2014-01-31

  S.A.I. Steve Lando VIP
en bra skrivelse i god stil, fortsätt skriv!
2014-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Melika