Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt kan vara så mycket! Ger ofta en personlig touche.


Pucko poesi


Kriget som en övning-
för att kunna bli stark,
ock innebär prövning
uppå fiendens mark,-
- ibland snår, sten och bark!

Man tränar, gärna, vill
överleva den dust,
som är som sill i dill--
men inte har nånn must,
p.g.a. brist på lust!

Galet väder vi ser
tornas upp inför oss.
Bäst å ej titta ner!
Ej heller upp, förståss-
mot stjärnevärldens bloss!

Gräv ej din egen grav!
Skyffla, hellre, bort snö.
Förrns vintern gett sig av,
så måste många dö,-
- och öde bli vår ö.

Tankar som bankar hårt
i grå huvudlandet,
känner att krig är svårt...
Bör man kapa bandet?
Gör det - om du kan det!-





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 243 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-01-12 02:08



Bookmark and Share


  mysing
applåd!!
2014-01-13

  ULJO
Kanon
2014-01-13

    ej medlem längre
Den flyter som en å..
Vem ska sätta livet till.. då?En katt?Allvaret byter ägare en natt...jag lyfter min hatt..och fortsätter att dricka min Puckå ;-) Bra!!
2014-01-12

  axveronika
Jättebra text
2014-01-12

  Rozsi.kovacs

En kniv skarp text som går in
2014-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf