Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


Skogens liv

Bäcken porlar
alla fåglar
kvittra
fnittra

Träden sorlar
viska
tissla
tassla

När alla löven rasslar
i vinden
faller på kinden
smeker
leker

Och landar
i strömmen hamnar
plumsar
dunsar

Far i vattnet ner
och mer
i dans
i trans
flyter fram
till vilsam damm

Som kroppar
droppar
spegla träden
själen
viska när den
vila
ej ila
i gryt och bo

Toppar vaja
svaja
sakta vakta
skogens liv
i evig tid




Fri vers av LinneaRosio
Läst 408 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-12 18:51



Bookmark and Share


  axveronika
Vilken vacker livfull naturdikt
2014-01-12
  > Nästa text
< Föregående

LinneaRosio