Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag funderar på att lägga min röst på något parti som lovar att vara snällt mot pensionärerna. Den där hundralappen eller två om året i bidrag som skall uppmuntra en att gå till tandläkaren, kan de ju skippa helt.


Pensionen har skrivits ner





Har just fått veta att pensionen för den som redan har en helt liten sådan, har skrivits ner och att utbetalningen nu är mindre.

Förut har pensionen skrivits upp ungefär hundra kronor för varje år de senaste åren, så att man fått ut hundra kronor mer per månad än året innan.

Så istället för att höja pensionerna åter igen, så har man skrivit ner dem.

Antagligen för att det är så stora hål i statens kassa.

Det har ju lånats friskt de senaste åren för att betala för alla de där skatteavdragen till folk med arbete.

Folk med arbete måste uppmuntras, även om staten måste låna av andra länder till en viss ränta, som pensionärerna får vara med och betala fast de inte får något för de pengarna som de betalar med, för.

Men å andra sidan har ju pensionärerna redan ena foten i graven och dör de inte fort nog så drar man bara åt svångremmen på dem så skall väl det ha åtminstone någon effekt.

Fattighuset kan man väl införa igen.

Om farmor eller mamma bara är tillräckligt gammal skall det väl gå att sälja hennes hus och låta henne leva på pensionen?

Pengarna för huset kan man köpa hus, bil, sommarstuga eller resor för.

Om pengarna räcker vill säga, det finns ju numera så många hål att stoppa i.




Bunden vers (Blankvers) av lodjuret/seglare VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-13 16:21



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Verst vad jag känner mig blank!
2014-11-11

  ULJO
Kanontext ur verklgheten
2014-01-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP