Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Drömlik illusion.


Théàtre Formidable


Sitter här och funderar på
vad som finns bakom hans ridå.
Kanske dockor, stela, vita,--
annorlunda rekvisita?
Kulisser, gröna, gula, grå?
Planscher, vem som helst kan rita?!

Vissa blir glada av Nonsens.
En del nöjer sig med non-mens!
Nånn sätter igång å stila!
Somliga vill enkom 'kila', - -
rucka nånn iskall tabu-gräns!
Genom syndens töcken ila - - -

Ridån går upp, vi ser Scenen!
Många har klåda i grenen!
-Djävlar,- vad ska vi nu få se?
Publiken verkar sjukligt sne.
-Säj, vem åtgärdar Problemen?!
Kan man utse en ledare?!

I väst och med maskerat fejs,
gör en snubbe sitt eget Rejs.
Hans entré i elfte timman
hänför oss- och, tung är grimman.
Han ropar:- I´m the Man of Space!
Sen, försvinner han i dimman ...





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 195 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-14 20:31



Bookmark and Share


  ULJO
Det som slår mig mest med ditt skrivande är hur du alltid får ihop rimmen så perfekt, där är du oslagbar.
2014-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf