Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inget att göra åt


jag ser att glasblåsarens mun
samtalar med gycklarens mun
klädd i allvarligt vitt
trädet avlövat med samma allvar
som en skolavslutning för hattar 

vägen som går däråt går
också ditåt den vite
gycklarens mun rör sig i glasblåsaren
och håller händerna om
halsen tårarna rinner hunger 

repet är lösning och utväg
resväskan tom på minnen
cirkeln sluten trängre snara
Pozzo på Lucky lämnade
inga hälsningar från den väntade 

jag är han som väntas och ser
munnarna som rör sig
händerna som griper om
repet som om allting är möjligt
som om fotriktigt passade 

sången om hundens död
klättrar i allvarliga trädet
där repet blir kortare
kortare eftersom varje blick
klipper möjligheter till hopplöshet 

skolösa fötter trampar cirklar sång
dödhunden dödhunden dödhunden
munnar rör sig omkring allvarligt
träd i vitt nästa dag
några få ensamma löv och mycket kort rep

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 413 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-01-20 09:57



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Verkligen en text som öppnar sig ju fler gånger man läser den. Håller med Anya....tycker mycket om slutorden...vackert!
2014-01-23

  AgnesP
"som en skolavslutning för hattar".. väldigt fin surrealistisk dikt
2014-01-23

  Anya VIP
För mig är glasblåsaren en metafor för Gud som skapar det sköra livet och gycklaren gestaltas av människan. Diktarjaget iakttar sceneriet och inser att döden i form av en hund, kommer. En surrealistisk text men många bottnar.
2014-01-22

  Bibbi VIP
Gillar.
2014-01-21

    Mia Sedvall
Intensiv och spännande läsning.
Det tackar jag för.
Bra!
2014-01-21

  Jaseph
Spännande, drömskt och inte helt självklart. Bland annat om en hunds död.
(Eller kanske framför allt?)
Första och fjärde strofen i jagform med ett beskrivande
som antyder dövhet, att se men inte höra.
Olika aktörer passerar i revy: Glasblåsaren, gycklaren och hunden.
Trädet och repet har också viktiga roller att spela.
Här finns sorg och ett allt kortare rep, trängre perspektiv.
Kanske är det hunden som talar.
Jag vet inte, men jag gillar sådana här texter.
2014-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson