Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den glade borgaren

Solen stiger
Över horrisonten
Likaså fanan
likaså borgarens lama och trötta armar
för att dämpa sina morgonkramper

Fanfarerna skramlar fylligt genom luften
Borgarens frus fylliga läppar
tvingas vidröra hans

Trädens blad fylls med nytt liv
Borgarens mage fylls till randen med föda

Solen går i moln
Fanan bränns
Batonger flyger
Blodet flyter

Vattnet flyter genom borgarens strupe
ner i den mätta magen

Sen flyr borgaren
Från allt dån och kamp

Precis som fågelns flykt från storm

Som en drömmares flykt
Till en bättre värld




Fri vers av Ola Wirling
Läst 574 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-16 22:18



Bookmark and Share


    victor apocalypticern
fuck. den var bra. även ifall jag själv skulle valt att uttrycka mig "politiker" istället för borgare. Borgare, sossar ingen av de vill oss väl. och även ifall de vill så gör de oss inte såväl alltid.
2006-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Ola Wirling
Ola Wirling