Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade Påsklilja !



Så spränger den bojan och trevar sig försiktigt upp ur det kalla mörkret.
Iskall vinterjord kan inte hindra kraften och viljan.

Sträcker på sig och kisar mot den varma vårsolen
En liten färglös knopp tittar upp ur den bruna jorden.

Så ännu en och snart kryllar det av små söta knoppar.
Kastar av sig vinterrocken och låter ana vårens under

Så exploderar plötsligt solgula under över hela landet
Värmer våra själar och hjärtan i ett sprakande fyrverkeri.

Välkommen du älskade påsklilja efterlängtad av oss alla.




Fri vers av Jerry Engström
Läst 252 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-22 18:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härligt med påskliljor, längtar efter den doften! Jag fantiserade om ett hav av vitsippor förut, fint skrivet om en av våra vackra vårblommor:)
2014-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Jerry Engström
Jerry Engström