Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad har fört oss hit?


Kvar i Livet


Oroligt, jag klamrar mig fast
vid detta liv jag ännu har.
Vet jag kan försvinna i hast.
Kanske ej har så lång bit kvar,-
- och, inom kort, får bli en gast!

Verkar jobbigt å omfödas.
För så må det, väl, ändå bli?
Synd, att kroppen skall förödas,-
när den borde ha - Evigt Liv, -
- med glädje och lycka gödas!

Om man ändå här fick stanna
i det materiella livet!
Hjälper det å Ödet banna -
och ta Fortsättning för givet?
Förse sig med vin och manna....

Kärlek vill jag, också, finna -
för å fullborda det hela.
Vill så gärna vara kvinna -
och allt med en man få dela!
Fast, hur skall jag detta hinna?

När, kanske, Livet ebbar ut, -
helt snart - eller på direkten, -
- trots att jag tatt annat beslut!
Har svårt å se tidsaspekten!
Vad skiljer nuet från -- förut?

Och, vart tar Framtiden vägen?





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 218 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-23 08:18



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
O ja, det är mycket som man vill hinna med...men det är ingen mening med att lägga tid på att oroa sej...det blir som det blir ändå...
2014-01-26

    Dan Myrbeck
När du dött kommer du att spöka för oss här på sajten, tror ja. Men du blir nog ett snällt spöke! ;)
2014-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf