Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om tillhörighet.


Plats för Allt


Pushar kärran å tar sats!
Var sak på sin egen plats!

Du gav mig silverringen.
Den sitter på mitt finger.

Kylan fryser varje lem.
Gå, då, till ett uppvärmt hem!

I bokhyllan, mången dikt
sparas, att bli läst - på sikt.

I nattlig pyjamasskrud, -
- när man ej är naken brud!

Äpple - i munnen förtärt, -
gav Kunskap, - det var det värt!

Teddybjörn i barnets bädd,
hindrar att ungen blir rädd.

Vägg med tavlors unikum,
ger ett mer estetiskt rum.

Inom, hoppar några får.
Sen, släcks denna metafor.

Och, man sover djupt en stund, -
- påhejad av herr John Blund.

Först - som sist - i hjärtat bor
den starka, sköna Amour!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 234 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-23 22:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf