Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dubbelt psyksjuk.


Dåren i Ottan


Att vara schizofren
och stå på tvenne ben -
kan funka, ganska, bra!
Man sjunger:- "Lalla-la!",-
under Månens blå sken.
Vill EJ omhändertas!

Det är värt å leva.
Man bor i sin skreva -
och hoppas man lyckas,
med tulpaner smyckas, -
å må förbannelser häva -
så man slipper styckas!

Skriver en och annan
skräpig, maläten dikt.
Häller upp ur kannan -
morfin, - om man fått gikt!
Kan jag få en brandman,
som släcker eld, - på sikt!?

Är, också, bipolär!
I blåsig atmosfär ~~
går jag fram och åter;
Kanske inte gråter...
Om han kommer mig när,
jag allt skit förlåter!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 161 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-26 08:01



Bookmark and Share


  ULJO
Den här ju bara så bra
2014-01-31

    Dan Myrbeck
Om man är
bipolär,
får man dubbelt upp
när man sitt
Nobelpris hämtar -
stolt som en tupp!
2014-01-27

  Anita Westin
Schizofren o bipolär på samma gång. Låter svårhanterligt. Det burleska i din dikt går på gränsen. Hejdlöst utan fallskärm liksom. Du är väldigt bra på rim!
2014-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf