Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Referat


Att döda ett barn av Stig Dagerman Referat kort version

I sin novell ”Att döda ett barn” av Stig Dagerman utgiven år 1948, beskriver författaren hur ett barn så enkelt kan bli dödat av misstag.

I novellen ”Att döda ett barn” berättar Stig Dagerman om ett par som ska ut på en utflykt och om ett barn som ska hämta socker åt sin mor.

Stig Dagerman berättar att mannen som kör bilen är på strålande humör och av glädje kör för fort. Barnet och mannens möts i en krasch.

Stig Dagerman menar på att man alltid ska vara uppmärksam i sina handlingar, för att undvika konsekvenser man inte kan leva med.









Prosa (100-ordare) av Miich
Läst 2151 gånger
Publicerad 2014-01-27 17:07



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Underbart att du tar upp Stig!
2014-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Miich
Miich