Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fri fantasi.


Dekokt



Kärleksfrukter växer
på Söderns fina träd.
De skördas av häxor -
- som, väl, behöver det
De har lärt sig läxor
i hårdför verklighet.

Det är, ju, ej så lätt -
å följa Eldens Lag!
Behövs, på något sätt,
ett kärlekens behag -
- att ställa allting rätt -
och ta bort smärtekval.

De brukar, ock, plocka
nyfikenhetens bär
och -med dem- en docka
mata, som de har kär.
Bara för att locka -
fram -glädje- till vår värld.

Det kan, ju, sig tänkas -
det täcker vårt behov
av hjälp från att dränkas -
eller bli ett kallt rov.
Hellre vill man sänkas
i ljuva ängders lov! -





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-29 01:30



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Fin,
inte hårdkokt!
2014-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf