Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ohelig allians.


Förvecklingar i Paradiset



Ett äpple
i Ormens mun.

Eva tuggar på
goda, salta
lakritspastiller.

Hon väntar på
sin dag,
i tidig kyrka,-
Edens grönskande,
lummiga lund.

Därovan seglar
ett grått moln
av Dubbel-Moral.

Hon ser inte
när Ormen tar
ett bett
i äpplet!

Många år skall gå...

Mannen kommer springande,
naken, solbränd, på gott humör.

De lägger ej märke till
Ormen, -
- som ler!





Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-29 20:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf