Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tar ödet mig med?


Natt-dikt


Svart natt utanför mitt fönster.
I själen, purpurblå mönster.
Morgonens Ankomst är - önskvärd!

Men än sjunger natten sin sång.
Ljuvt, höra melodiers fång!
Bara den ej blir ALLTFÖR lång.

EVIGT natt vore inte bra!
Kanske, -hellre- en evig DAG!
Ljus, - som synliggör - vill vi ha!

Känner du hur Livet lockar?
Döden står bredvid och pockar --
på å fälla oss -- som stockar!

Vi söker den negligera, --
låtsas den ej existerar;
- samtidigt, så blir vi flera!

Undrar, om ödet tar mig med
på Äventyr i västerled, -
för kärlek, ute på nånn hed....

Nått spännande borde hända,
som kunde tristessen vända!
Å nånn kunde kulor sända!

Jag är fattig - som en kråka!
Önskar SÅ jag dig får råka!
Vi kan i en guldvagn åka...





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 327 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-01-30 01:56



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Nocturnal kantat
är inte vardagsmat!
2014-01-30

    ej medlem längre
gillar denna text!
2014-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf