Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till: Mormor Blenda.


Figaro


Mormor hade
alltid
en ask figaro,-
minttabletter i
handväskan.

Hon bjöd mig
ofta på
figaro -- jag
minns att det
var -- gott!

Ärligt talat
var jag rätt
'het på gröten', --
-- jag menar --
på Figaro!

Nu, suger
jag på turkisk
peppar, istället; --
goda, starka
lakritskarameller.

Köpte 4 hekto,
senast. De hjälper
mig -- som figaro -
att ta mig igenom
svårare stunder!





Fri vers av Marianne Räf
Läst 206 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-01-31 02:31



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Kör me Tenor för
min operarösts skull! ;)
2014-01-31

    ej medlem längre
gillas!!
2014-01-31

    ej medlem längre
min mormor med! om jag någonsin får barnbarn måste jag övertala min förmodade fru att föra traditionen vidare. det är nästan löjligt hur starka associationer man får av smaken these days. fint skrivet!
2014-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf