Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kvällstankar.


Återvändo


Svagt ropar mjölken
ur djupet av min kropp.

Minnen från förr drar förbi:
En stor sten ute i vattnet.

Vi kallade den för "Valen".
Solen stekte milt på 1960-talet.

Sörplar päronsaft till min törst.
Den är kall och ljusgrönt simmig.

Decenniers verklighet reser sig
omkring staden, likt stela kulisser.

Barnet vill inte växa ur mig;- Jag
är infantilare nu, än då jag var 4 år!

Tiden, en pajas - eller som Gubben
ur lådan;- dyker upp - efter döden!

Finns det folkliv i Underjorden, trots
att vissa påstår att urberget är -tomt?

Ryssen sover aldrig, bara minns
forntidens spektakulära drömmar.-





Fri vers av Marianne Räf
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-31 21:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Kommer också ihåg en sten i vattnet som kallades "Valen"...är det samma, tro?
2014-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf